12 mars 2009

Bröd utan jäsning

Helt klart ett lånat recept. Har bakat det massor av gånger. Har mixtrat runt med mjöl sorter och torkade frukter och bär. Gott, nyttigt och enkelt. Omöjligt att misslyckas.



2 dl dinkelmjöl fullkorn
4 dl siktat dinkelmjöl (eller kärnvetemjöl med fullkorn)
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl cashewnötter (grovt hackade)
1 dl torkade aprikoser (grovt hackade)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yogurt
1 dl lingonsylt

Blanda allt utom yogurt och lingonsylt, rör därefter i även dessa. Smörj en avlång bakform (ca 1,5 liter) och lägg i brödsmeten. Baka brödet i ugnens nedre del i ca 50-60 min, 200 grader. Ta ur brödet ur formen och låt det svalna lite - sen är det bara att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar