20 juli 2009

Mutti å Blåbär

Kanske har fler än jag lusläst trevliga bloggen ´Kryddburken' (som vi är länkade till) och sett att Linda allt som oftast rekomenderar Mutti när det vankas konserverade tomater. I fredags lade jag pannan i djupa veck då jag under mitt första besök på Makro (grossisten) stirrade mig dum på en burk Mutti. Kunde inte komma på varför det skapade ett sånt ha begär. Tillslut trillade poletten och snabbt införskaffades ett par burkar varav en tillagades idag. Och det smakade faktiskt sötare, godare och kändes definitivt mycket glammigare ;-) Rekomenderas!

Men den stora skatten på Makro låg i djupfrysdisken och är r.i.k.t.i.g.a blåbär. Yes, ni läste rätt. Alldeles perfekta blåa bär som bevisade sin äkthet genom att förall evighet fläcka ner bordsduken - som bara riktiga blåbär kan göra.

Det har alltså varit en bra matshopping vecka här i Holland. Förutom ryktet att den blommiga falukorven var slut på IKEA i Utrecht, det är ju såklart en riktig jammer :-)

3 kommentarer:

  1. Jaha så det är dit jag ska bege mig alltså ;) Djupfrysta blåbär finns på AH. Riktiga de med och jättegoda!!

    SvaraRadera
  2. Perfa! Jag gillar inte de där amerikanska som är stora och vita innuti. De smakar ju inget. Macro nästa...

    SvaraRadera
  3. Då måste jag genast spana in AH's sortiment! Har bara köpt frusna mixade bosbessen där, aldrig sett blåbär, men skam den som ger sig. Tusen tack för tipset! //T.

    SvaraRadera