12 mars 2009

Kyckling Gratäng




Lindas jätte goda kyckling gratäng.



4 portioner
600 g. kyckling file
1 msk. matfett
140 g. bacon
1/2 purjolök
1 1/2 dl. riven ost
3 dl. grädde
1 msk. senap
1 msk. kyckling fond

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ungsfast form med lite matfett.
Rensa, tärna och bryn kycklingen i lite matfett.
Strimla purjolöken.
Klipp och bryn baconet. Låt den fräsa med efter en stund.
Lägg kyckling, bacon och purjolök i formen.
Vispa ihop grädde, senap, fond och ost. Häll i över kycklingen.
Gratinera i 20-25 min.
Servera med grönsaker och sallad.

2 kommentarer:

  1. Tack att jag 'fick tillbaka' mitt recept!! hahahaha Linda

    SvaraRadera
  2. Ja, vi får väl se om vi får ha kvar det här på bloggen eller om du tar tillbaka det helt ;-) T.

    SvaraRadera