6 april 2009

Mammas müsli

Äntligen har jag fått tummern ur och postar härmed mitt första recept. Receptet tillkom då jag gnällde över att det var svårt att hitta müsli utan nötter (allergiker som jag är). Mamma hittade ett recept som hon sedan gjorde om lite och det resulterade i en väldigt god müsli som man kan variera med olika torkade bär och frukter. Min favorit är gröna russin och cranberries!

Visst kan det vara svårt att få tag på vissa av dessa ingredienser i Holland, men har man möjlighet att köpa med sig hemifrån så räcker de länge eftersom man inte behöver så mycket. Och man kan självklart byta ut lite till det man råkar ha hemma.

4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl boveteflingor
1,5 dl kokosflingor
1 dl linfrön

3 msk flytande honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten

Blanda alla flingot. Häll i vattnet, oljan och honungen och rör om. Bred ut blandningen i en långpanna och stoppa in i ugnen (225 ˚c) i 20-30 min. Rör om då och då för det kan lätt brännas i kanterna. Låt svalna och blanda i utvald torkad frukt tex, russin, aprikos eller cranberries.

3 kommentarer:

 1. Mums! Tack för att du lade upp receptet. T

  SvaraRadera
 2. men det låter ju jättegott!

  SvaraRadera
 3. Har flingor av olika slag på väg ner med syrran. Nästa vecka görs det müsli hemma hos mig! Äntligen.
  In the mean time...Måste man inte ha en rackarns fin burk att förvara müslin i....Hi! Hi! Burk förslag mottages gärna. /T

  SvaraRadera