7 april 2009

Runderstoofpotje met appelstroop

Måndagar har blivit min grytdag tror jag. Passar så bra att göra grytor då eftersom jag oftast är hemma hela den och pysslar hemma med Sophie. Den här veckan blev det ytterligare en gryta från holländskt recept och från Albert Heijn igen.

Jag tyckte den blev jättegod och även barnen. Hade kunnat använda ännu lite mer appelstroop tror jag. Nästa gång slänger jag nog i lite fänkål också.

Ingrediënten voor 4 pers.
600 g rib-runderlappen
3 eetlepels appelstroop
2 eetlepels mosterd
25 g boter
1 grote ui, fijngesneden
4 laurierblaadjes
250 ml rundvleesbouillon (van tablet)
300 g winterpeen, in plakjes
250 g sperziebonen, gebroken

Bereiden
Snijd het vlees in grote stukken en wrijf ze in met zout en (versgemalen) peper en bestrijk ze royaal met de appelstroop en de mosterd. Smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de ui erdoor. Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op een zacht vuur aan de kook en stoof de runderlappen in 2-3 uur zachtjes gaar, het vocht mag maar net bewegen, echt koken is niet de bedoeling. Zet eventueel een vlamverdeler onder de pan als het te hard gaat. Voeg na 2 uur de winterpeen en de sperziebonen toe. Breng de stoofpot op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer met aardappel- of pompoenpuree.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar