
Original receptet hittar du här.
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 1/2 msk kakao
Börja med att blanda ägg, socker, mjöl, smör och salt i en bunke.
Häll över hälften av smeten i en annan bunke.
Blanda i kakao i den ena bunken och vaniljsocker i del andra.
Börja med att klicka ut vaniljsmeten i formarna (folieformar är att föredra). Ta sedan chokladsmeten och klicka ut över vaniljsmeten.
Blanda lite i formen med en gaffel för att skapa ett fint mönster.
Grädda i 175°C i ca 13-14 min.
Tips: efter att ha läst kommentarerna till detta recept och sett att gräddningen måste vara rätt exakt, så prov gräddade jag en muffin för att testa min ugn. Jag fick rätt kladdig-seghet genom att ställa in muffinsarna på 180° och genast dra ner värmen till 170°, de gräddades 15 min.

ska man smälta smöret eller?
SvaraRaderaDet tror jag. Annars bli:)r det nog lite klumpigt. Eller iallafall lite:)
SvaraRaderaHur mycket mjöl ska man ha?
SvaraRadera1 1/2 dl mjöl
Raderajag har alldrig smakat kladdkakemuffins med vaniljsmak
SvaraRadera