16 april 2009

Boeuf bourguignon

Detta är väl ett välkänt recept och finns säker i massa olika former men jag använder mig av detta från arla.se. Jag kokar så länge det går ofta uppåt tre timmar och som de flesta grytor är den godare andra och tredje dagen ;)

Ingredienser
4 port

600 g benfritt nötkött,högrev eller bog
smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1/2 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim.
Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

2 kommentarer:

  1. Den lät god!! Mmmmmm... Visst är det så att det blir bättre ju längre man kokar när det gäller bl.a nötkött!

    SvaraRadera
  2. Provade denna i helgen och den blev verkligen god!! I dag äter vi sitsa resterna! Hälsn Anna

    SvaraRadera