26 mars 2009

Fiskgryta med lime

En god fiskgryta som vi gärna äter till vardags.

1 paket torsk
350 g potatis
1 broccoli
2 morötter
1 dl skivad purjolök
250 ml matlagningsgrädde
2 dl vatten
saft och skal från 1 lime
1 grönsaksbuljong
1 msk olja
1 tsk salt
svartpeppar

Skala potatisen och dela den i mindre bitar, fräs potatisen och skivade morötter i oljan i 3 minuter. Häll på grädde, vatten och lägg i grönsaksbuljongen och koka detta i 5 minuter. Lägg i även övriga grönsaker, lime och fisken. Koka detta ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö lite persilja över.

2 kommentarer:

  1. Jag provade denna igår och den var supergod!! Och enkel! Julian åt en hel portion och sa att det var jättegott.

    SvaraRadera
  2. Jag tänker göra den här nästa vecka. Emma gjorde den åt oss när tvillingarna hade fötts och vi inte hann laga mat själva. Den var supergod och bra för barn också! /Nina

    SvaraRadera