26 mars 2009

Lenas fisksoppa

Min absoluta favorit. Bart och jag brukar äta upp allt tillsammans på fredagkvällarna när barnen har somat. Receptet kommer från Lena som är kollega till min mamma.

1 purjolök
2 morötter
1 burk krossade tomater + 2 burkar vatten
2-3 vitlöksklyftor
400 gram fiskfilé
eventuellt lite räkor
1 grönsaksbuljong
1/2 tsk socker
1 msk tomatpuré
curry, salt och peppar
2 msk vetemjöl
1 burk creme fraiche (ca 2 dl)

Fräs strimlad purjo, rivna morötterna, vitlöken och curry. Tillsätt salt, socker, peppar, tomatpuré och häll på krossade tomaterna, vattnet och lägg i buljongtärningen, låt koka en liten stund. Rör ut mjölet i creme fraichen och häll i soppan. Låt koka upp och tillsätt till slut fisken, koka tills fisken är genomkokt och lägg i eventuellt räkor. Pricken över i är att servera soppan med en klick aioli!

1 kommentar:

  1. Detta blev våran söndags middag och den gör jag gärna om! Jätte gott blev det. Vi använde hälften torsk och hälften lax, samt lite räkor. Kram, T.

    SvaraRadera