12 mars 2009

Emma's Aardappelsalade

Mitt "recept" på potatissallad. Har det bara på holländska eftersom bara holländare frågat om receptet tills nu.

1 kilootje vastkokend aardappelen of krieltjes, gekookt en afgekoeld en dan in stukjes gesneden
1 rode ui fijn gesnipperd
1 potje kappertjes, sap eerst uitknijpen
Saus:
2 eetlepel mayo
1 pakje sour cream
1 pakje crème fraiche
2 teentjes geperst knoflook
Eventueel vers basilicum en peterselie, anders gedroogd
Vers gemalen 4 soorten peper (of zwarte peper)
Zout

Aardappelen, ui en eventueel kappertjes in een grote schaal leggen. Alle ingrediënten voor de saus in een schaal goed mengen, daarna voorzichtig met de aardappelen mengen. Niet meer dan 1 uur voor het serveren mengen, want dan trekt de saus te veel in de aardappelen en wordt het droog.

Ipv kappertjes kan je ook kleine stukjes feta gebruiken. Maar zonder kappertjes of feta is ook lekker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar