12 mars 2009

Färgglad Paprikasallad med Bacon



En aningens omständig rätt som tar sin lilla tid. Men är helt klart mödan värd. Kommer från Malins kök.


4 portioner
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 gula paprikor
20 urkärnade svarta oliver
4 krossade vitlöks klyftor
saften av 1 citron
4 msk. olja (tycker det är för mycket, så det blir 2-3 msk. i min sallad)
3 msk. hackad persilja
9 skivor bacon eller pancetta
salt
nymalen peppar

Sätt ugnen på grill funktionen.
Skölj och halvera paprikorna. Ta bort de vita hinnorna och kärna ur dem. Lägg på ugns galler med skal sidan uppåt. Ställ in under ugns grillen så nära värmen som möjligt. Låt vara tills skinnet är lite bränt och börjar bubbla. Ett tips är att täcka botten av ugnen med folie då paprikorna kan börja droppa. Låt svalan. Dra av skinnet och skär i remsor. Lägg i en sallads skål.
Stek bacon eller pancetta skivorna knapriga. Lägg på hushålls papper och låt svalna.
Fin hacka hälften av oliverna. Halvera resten.
Rör samman finhackade oliver, krossad vitlök, citronsaft, olivolja, persilja, salt och nymald peppar. Häll blandningen över paprika halvorna och blanda försiktigt.
I en mixer, kör baconet eller pancettan till ett grovt pulver. Strö pulvret och oliv halvorna över paprikorna och servera.

1 kommentar:

  1. Åh, ja, den är fantastisk! bra att du påminde mig om den... kan med fördel förberedas dagen innnan och bara strö på baconet vid servering.
    Kram, Malin

    SvaraRadera