16 mars 2009

MintChokladKaka

"Enn tunn och härligt seg kaka med rejäl mintsmak. Kan gärna bakas dagen före servering och blir bara godare för var dag som går" säger kokboken. Och det kan jag skriva under på.

100 gr smör eller margarin
100 gr mintchokladkakor tex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver

Glasyr:
150 gr mintchokladkakor tex After Eight









Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag
värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladkakorna.
Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan
chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner
blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda 18 minuter i 175 °C.

Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter
för att kakorna ska smälta och brd sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt
stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

Från boken "Kladdkakor" av Maria Öhrn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar