12 mars 2009

Sverige Kaka

Var 90-talets lyxiga kompanjon till en kopp te. Gällivare Sandra bakade den till mig för första gången, men receptet finns lite varstans på internätet ser jag.

Smet:
3 ägg
3 dl. socker
2 tsk. bakpulver
1 dl. hett vatten

Fyllning:
125 g. smör
1 dl. mjölk
4 msk. vanillin socker

Florsocker till garnering.

Smörj och ströa en rund sockerkaksform (ca 11/2 - 2 liter)
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och häll det i ägg/sockerblandningen.
Häll i det kokande vattnet och rör om.
Grädda genast i ca 45 min i 175 grader.
Låt svalna.
Dela kakan i två delar.
Fyllning: Lägg vaniljsocker, smör och mjölk i en kastrull.
Koka tills det tjocknar (ca 2 min.)
Bred på fyllningen på den avsvalnade kakan.
Lägg på överdelen och pudra lite florsocker uppepå.

Heja Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar