Helt klart ett lånat recept. Har bakat det massor av gånger. Har mixtrat runt med mjöl sorter och torkade frukter och bär. Gott, nyttigt och enkelt. Omöjligt att misslyckas.
2 dl dinkelmjöl fullkorn
4 dl siktat dinkelmjöl (eller kärnvetemjöl med fullkorn)
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl cashewnötter (grovt hackade)
1 dl torkade aprikoser (grovt hackade)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yogurt
1 dl lingonsylt
Blanda allt utom yogurt och lingonsylt, rör därefter i även dessa. Smörj en avlång bakform (ca 1,5 liter) och lägg i brödsmeten. Baka brödet i ugnens nedre del i ca 50-60 min, 200 grader. Ta ur brödet ur formen och låt det svalna lite - sen är det bara att äta!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar