4Port.
600 g | bitar skinn- och benfri lax |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Nöttäcke | |
50 g | cashewnötter |
1,5 st | vitlöksklyftor |
2 msk | smör, rumsvarmt |
2 msk | sweet chili sauce |
1 tsk | limeskal, rivet |
Ljummen potatissallad | |
750 g | delikatesspotatis (vi använde färskpotatis) |
200 g | grön sparris |
3 st | salladslökar |
3 msk | olivolja |
1 msk | honung |
1 msk | pressad limesaft |
2 msk | äppelcidervinäger |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
1 st | kruka rucolasallad |
Till serveringLimeklyftorPotatissallad: 1.Borsta potatisen ren och koka den mjuk i lättsaltat vatten (1/2 tsk salt per liter vatten). Låt potatisen svalna något och skär den sedan i bitar. 2. Skölj och skär bort den nedersta delen på sparrisen. Är sparrisen färsk bör den förvällas 2-3 min innan den steks i pannan. Ansa och strimla löken. Stek lök och sparris i ca 1/3 av olivoljan i en stekpanna 2 min. Blanda ner det i potatisen. 3. Blanda resterande olja, honung, limesaft, vinäger, salt och peppar. Häll det över potatisblandningen och blanda försiktigt. Strö över rucolasallad. 4. Lax: Sätt ugnen på 250°. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Salta och peppra laxen. Stek den på uppe på spisen 2-3 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek. 5. Nöttäcke: Hacka nötterna grovt. Skala och hacka vitlöken. Blanda nötter, vitlök, smör, sweet chili och limeskal. 6. Fördela blandningen på fisken och ställ den högt upp i ugnen 1-2 min för att den ska få fin färg. Servera fisken med potatissallad och en klyfta lime. Ett recept från: |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar