9 juni 2009

Kokos och lime tårta

Efterrätten i fredags på tjejkvällen var en tårta fylld med kokosmousse och limemousse. Den var spacklad med vanlig vispgrädde och sedan täckt med marsipan som jag själv färgat. Dekorationerna var i sugarpaste och marsipan.

Kokosmousse

2oo g creme fraiche
1,5 dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vispgrädde

Blanda creme fraiche, kokosflingor och socker. Låt kokosblandningen stå en stund i kylskåp och dra sig lite så blir den tjockare och stadigare. Vispa grädden och blanda med kokosblandningen.

Limemousse

4dl vispgräde
2 dl creme fraiche
2 dl naturell yoghurt
1½dl socker
Finivet skal av 4 st lime
1 dl färskpressad limejuice
5 gelatinblad

Lägg gelatinet i blöt. Vispa creme fraiche, yoghurt och socker och limeskal tills allt socker löst sig. Vispa upp grädden.
Ta upp galetinbladen och smält dem i limejuicen i en kastrull. Rör ner gelatinet och juicen i cremefraichenröran och vänd sedan ner grädden.

1 kommentar:

  1. Tack vare er blev det lime mousse fyllning i Livs tårta. Den är fanstastiskt god! Hälsn Anna

    SvaraRadera