Här kommer ett recept ifrån Hemkunskapsboken från 1985. Ungefär en gång om året eller så, så åker hemkuskapsboken fram just för det här receptet.
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här
1 Sätt ugnen på 250 grader
2 Smörjen plåt eller täck med bakpapper
3 Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
4 Finfördela margaritet i mjölblandningen med fingertopparna.
5 Tillsätt mjölken och arbeta raskt samman degen med träsked eller trägaffel.
6 Dela degen i 2 delar.
7 Lägg delarna på plåten så att du med mjölad hand kan trycka ut dem till runda kakor ca 1 1/2 cm tjocka.
8 Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
9 Grädda genast mitt i gunen omkring 10 min.
Ät helst scones nygräddade.
Jag tänker alltid på min kompis Erika när jag äter scones. När vi jobbade på Jordbruksverket tillsammans så tillbringade vi många kvällar i hennes kök med att dricka te och äta scones. Det var en sån kväll vi bestämde oss för att åka till Australien tillsammans.
22 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Perfekt, letade efter ett recept för två, man blir ju så väldigt mätt av scones så det räcker nästan åt en till ändå.
SvaraRaderaJag tycker det här receptet var var väldigt bra, rekommenderar det verkligen
SvaraRaderaDet här receptet var så himla underbart jag och min pojkvän älskade verkligen dem här sconsen!
SvaraRaderaSamma här dem var jätte goda!
RaderaFett bra!//Soffan
SvaraRaderaTack! Precis vad jag behövde /sofia i london ;-)
SvaraRaderaJag provade det här receptet det blev så bra så gott 😋 perfekt färg och frasigt gott. Jag kan verkligen rekommendera receptet. Jag ska göra dom idag 😊😊😍😍😍😋😋 det är det ända Receptet som jag söker på när jag är på nätet. Det är fint skrivet 😊
SvaraRadera👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 Som jag har letat efter ett recept på dessa scones!!. Är receptet ur den gula Hemkunskap av Holm, Anita - Rydén, Marianne - Nilsson, Marta - Wall, Håkan? Bakade idag till frukost att avnjutas till ljudet av stormen Hans och jag smällde i mig en hel kaka med endast äkta smör! Gudars vad gott! Tack!
SvaraRaderaOh vad bra, saknade min borttappade hemkunskapsbok och detta var det enda recept jag tog med efter högstadiet
SvaraRadera